Välj Rättvisa Nu! – Rapport från möte i Malmö

Igår var det dags för ett ytterligare planeringsmöte för Global Rättvisa Nu! turné som kommer att ske i vår. Detta är en nationell turné och starten går den 26/4 och avslutas den 18/5 år 2014. Människor från bland annat Malmö, Lund och Helsingborg samlades för att diskutera, bolla idéer och tankar om vad som ska ske under turnén i främst södra Sverige.

Global Rättvisa Nu! är ett nätverk som grundades år 2010. Nätverket föddes genom frustration om hur omvärlden såg ut, främst nationellt men även internationellt. Tillsammans vill nätverket skapa förändring, påverka och upplysa människor om bland annat klimatförändringar, mänskliga rättigheter, handelsvillkor, demokrati och så vidare. Detta grundar sig i de två viktiga valen Sverige har i år 2014 (EU- och Riksdagsvalet). Många olika organisationer, skolor och andra som står under Global Rättvisa Nu! plattform kommer att vara delaktiga på ett eller annat sätt under turnén. Läs mer om plattformen här.
De deltagande är bland annat: Jordens vänner, Latinamerikagrupperna, ABC, Attac, Framtidsjorden, Nätverket för ett fritt Västsahara, Glokala Folkhögskolan och många fler.

Under mötet diskuterades det framförallt om vad som skulle kunna ske i Malmö den 26-27 april. Det presenterades många spännande idéer så som: cykel-bio, cykeldemonstration, körsång, trumspel, samba-dans, asylstafett, poesi, stadsodling, paneldiskussion (om till exempel matsuveränitet) och mycket mer.

En annan intressant tanke som presenterades under mötet var att de deltagande (under Global Rättvisa Nu) skulle cykla mellan Malmö – Lund – Helsingborg. Turnén startar i Malmö sedan den 28/4 i Lund och till sist men inte minst den 29/4 i Helsingborg.

Är du intresserad av att bidra med något för Global Rättvisa Nu!? Har du någon bra idé? Vill du vara med eller känner du någon som vill vara med och påverka och förändra under turnén? Tveka inte att kontakta Global Rättvisa Nu! här.

Du är varmt välkommen att vara delaktig vid din hemort på ett eller annat sätt. Desto fler engagerade desto större genomslag får turnén!

Kontaktuppgifter till ansvariga i:
Malmö - August Nilsson, 073-698 25 57, nilsson.august [at] gmail.com
Lund - Isabelle Hörnfeldt, 070-393 85 64, isabellehornfeldt [at] gmail.com
Helsingborg - Stig Broqvist, 073-078 06 34, stig.broqvist [at] telia.com

Skrivet av
Hilda Svensson Thunström

Återpublicerat från svalorna.org →

Publicerat i Malmö, Turnén, Välj Rättvisa Nu!. Nyckelord: , , , , , .

Kommentera