Nu startar kampanjen Välj Rättvisa Nu!

Pressinformation 2013-12-10

Nu startar kampanjen Välj Rättvisa Nu!

Idag startar ett antal folkrörelser och folkbildningsorganisationer en gemensam kampanj inför EU-valet och riksdagsvalet 2014. Målet är att miljö- och rättvisefrågor tydligt skall finnas med i den politiska diskussionen. De krav som vi särskilt vill lyfta fram finns presenterade här.

Vi har nu skickat en enkät till alla riksdagsledamöter och utifrån svaren kommer vi att skapa en digital valkompass som ger väljare möjlighet att se var partierna står i för oss viktiga frågor.

Under april och maj kommer vi att genomföra en landsomfattande turné för att lyfta våra krav i hela Sverige. Det blir minst två parallella rutter från norr och söder som sammanstrålar i Stockholm veckan innan EU-valet. Se karta nedan. Fler orter är välkomna att vara med.

Vi som tagit initiativ till kampanjen är:

Attac Sverige, Framtidsjorden, Färnebo folkhögskola, Glokala Folkhögskolan, Jordens Vänner, Klimataktion, Latinamerikagrupperna, Latinamerikakommittén i Luleå, MST Stödgrupp, Svalorna Indien/Bangladesh, Via Campesina Stödgrupp Sverige, Svensk-Kubanska föreningen, Watch it m fl. Fler organisationer väntas ansluta sig under vintern.

karta_131210

Publicerat i Turnén, Välj Rättvisa Nu!. Nyckelord: , , , .

Kommentera