Möten inför Välj Rättvisa Nu i Stockholm, Malmö, Uppsala & Luleå!

Nu växer planerna för turnén Välj Rättvisa Nu fram, som kommer rulla från slutet av april till mitten av maj. Välkommen till något av de möten som görs närmaste tiden för att planera turnéns lokala stopp:

Luleå 9 februari →

Stockholm 12 februari →

Malmö 12 februari →

Uppsala 13 februari →

Sprid gärna inbjudan!

Så här låter det när Stockholm bjuder in:

Riksturnén Välj Rättvisa Nu i Stockholm!

Vi bjuder in till:

Lokal idéstuga: Onsdag 12 februari kl 18.30
Solidaritetshuset, Tegelviksvägen 40, Stockholm.

Turnén Välj Rättvisa Nu startar i Malmö och Luleå den 26-27 april.

Den 17-18 maj avslutas turnén i Stockholm. Det är veckan innan EU-valet den 25 maj.

Vi ska tillsammans skapa en stark avslutning som samtidigt blir en inspiration till fortsatt arbeta för Social rättvisa och klimatomställning som fokusfrågor fram till valet i september 2014.

Anmäl gärna ditt deltagande till: tv [at] tvennstrom.se

Vi vill utveckla idéer och aktiviteter som handlar om Stockholm men också vår roll i de globala framtidsfrågorna. Vi vill lyfta teman som: Att minska vårt globala fotavtryck; Att satsa på kollektivtrafiken och stoppa förbifarten; Att skapa social rättvisa och hållbarhet i bostadspolitiken, Att göra staden till en antirasistisk och solidarisk oas; Att bryta segregationen; Att odla urbant.

Vi planerar en livaktig temadag och kväll i Skärholmen den 17 maj, det blir Film, Projekttorg, Rättvise-mingel, EU-debatt och allt vad vi gör det till. Den 18/5 blir det manifestationer ute på stan! Kom med dina idéer!

Med kampanjen Välj Rättvisa Nu! vill nätverket Global Rättvisa nu prata om stora och viktiga framtidsfrågor, och höja blicken från plånboken. Vi behöver en politik mot de ökade klyftorna och för jämlikhet – och vi behöver en politik för klimatomställning. Bland annat!

Planen är en turné med stopp över hela landet från slutet av april till mitten av maj – och en digital valkompass för att tydliggöra hur partierna står i globala rättvisefrågor, klimatfrågor och en rad andra sakpolitiska frågor.

Kampanjens plattform:

Ja till solidaritet och rättvisa – Nej till ökade klyftor och främlingsfientlighet

Ja till gröna meningsfulla jobb – Nej till kortsiktig exploatering av natur och människa

Ja till ökad demokrati och folkligt inflytande – Nej till att göra miljö och välfärd till handelsvaror

Läs mer på: www.globalrattvisa.nu

Organisationer som hittills ställt sig bakom plattformen:

Attac Sverige, Framtidsjorden, Färnebo folkhögskola, Föreningen Västsahara, Glokala Folkhögskolan, Jordens Vänner, Klimataktion, Latinamerikagrupperna, Latinamerikakommittén i Luleå, MST Stödgrupp, Nätverket för ett fritt Västsahara, RåFILM, Svalorna Indien Bangladesh, Via Campesina Stödgrupp Sverige, Svensk-Kubanska föreningen, Watch it!

Fler är välkomna att ansluta sig!

Publicerat i Luleå, Malmö, Stockholm, Turnén, Uppsala, Välj Rättvisa Nu!. Nyckelord: , , , , , , , , , , .

Kommentera