Landsomfattande turné startar i Malmö 26-27 april

Pressrelease 2014-04-25, Malmö

Affisch_ValjRattvisaNu_MalmoI helgen startar Välj Rättvisa Nu, en landsomfattande turné till 28 städer i Sverige. Malmö är först ut från söder, och turnébussarna kommer sedan att rulla över 200 mil. Helgen i Malmö bjuder bland annat på Cykeldemonstration, picknick-poesi, brunch för ett fritt Västsahara och panelsamtal om antirasism 2014.

Syftet med turnén är att lyfta fram miljö- och rättvisefrågor inför EU-valet i maj och riksdagsvalet i september. Bakom initiativet står ett tjugotal miljö- och solidaritetsorganisationer.

/…/ När turnén Välj Rättvisa Nu startar från söder är det Cykla Malmö som inleder dagarna, en cykling genom staden med ett politiskt fokus som är en kombination av antirasism, asylrätt och klimaträttvisa.

– Hur går vi mot en jämlikare och rättvisare värld? Hur kan vi genomföra en klimatomställning som ger oss framtiden tillbaka? Det här är viktiga framtidsfrågor som människor bryr sig om, som hänger ihop och som sträcker sig bortom nästa mandatperiod. Cyklingen genom Malmö blir ett konkret sätt att höja våra röster och inleda helgens samtal, säger August Nilsson i Malmös lokala planeringsgrupp för Välj Rättvisa Nu.

Under lördagskvällen bjuder kulturföreningen Littosfären in till Estrad Barrikad – där unga poeter är inbjudna att läsa nyskrivna texter. Helgen fortsätter med brunch för ett fritt Västsahara och panelsamtal om antirasistiska strategier under söndagen. En rullande Cykelbio-vandring med filmkollektivet RåFILM avslutar helgen i Malmö, innan turnén fortsätter vidare till Lund.

/…/

Ur programmet i Malmö 26-27 april

Cykla Malmö – För antirasism, asylrätt och klimaträttvisa!
Lördag 13:00 – 14:00. Samling 12:45 vid Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16. Start/avgång 13:00. Cykeldemonstration genom Malmö till Triangeltorget.
https://www.facebook.com/events/618519524891570/

Aktion för textil rättvisa
Lördag 14:45 – 16:00 (ca). Vid Triangeltorget. Föreningen Nimba agerar i syfte att uppmärksamma och skapa diskussion kring de inhumana arbetsförhållanden som dagligen pågår i textilbranschen.

Estrad Barrikad med LITTOSFÄREN
Lördag 19:00 – 22:00. Caféet, Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16.
Ta med mat, dryck och vänner till ett poetiskt förfesthäng med poesiuppläsningar och musik. I DJ-båset står DJ Gucci Jehova (alias Joel Nordström) från Fasaan Recordings.
Under kvällen bjuds unga poeter in att läsa nyskrivna texter på temat global rättvisa, solidaritet, anti-rasism, miljö och demokratiskt inflytande.
https://www.facebook.com/events/1468010156765347/

Samtal: Antirasism 2014 – hur ser den ut och vad behöver vi göra?
Söndag 13:30 – 14:30. Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16.
Vi bjuder in till ett samtal antirasister emellan.

::::::::::::::::::

Hela programmet 26-27 april i Malmö:
http://www.globalrattvisa.nu/malmo/

Mer information om turnén Välj Rättvisa Nu:
http://www.globalrattvisa.nu/valj-rattvisa-nu/

Pressrelease 2014-04-25 – pdf

Publicerat i Malmö, Turnén. Nyckelord: , , , , , .

Kommentera