Från Stockholm till Luleå i minibuss

Fredag morgon. Ett glatt gäng Framtidsjordenpraktikanter packar in fotoutställningar, magasin och turnématerial i en minibuss utanför Solidaritetshuset i Stockholm. Efter avfärd och ett snabbt stopp på Färnebo folkhögskola, för att plocka upp fler deltagare, beger sig turnébussen norrut. Resan går smärtfritt och mitt i natten, några timmar senare än planerat och en aning trötta, anländer vi så till Luleå och inkvarteras hos trevliga Luleåbor.

Lördag morgon. Trots att isen fortfarande ligger kvar på Luleälven skiner solen när vi packar upp ballonger, högtalare och skyltar på Storgatan och inleder turnén med tal och sång bland glada invånare. På eftermiddagen ger vi oss av till Stadshuset för att visa utställningar från Indien, Chile, Argentina och Ecuador. Latinamerikakommittén bjuder på fika och kommunalrådet Yvonne Stålnacke håller ett inledande tal. Lars Igeland pratar om turnén, valkompassen och miljöfrågor som ofta glöms bort bland regeringspartierna. Hanna Ekström framför en fantastisk sång om främlingsfientlighet och vi hinner givetvis med en instagramaktion mot rasism på båda platserna.

Besökarna är nöjda, deltagarna är nöjda och norra turnén är igång!

(Kolla in hashtagen #sverigeturnémotrasism på instagram för att följa aktionerna från alla stopp under norra och södra turnén)

Bild blogg2

Bild blogg

Publicerat i Turnén.

Kommentera