Det närmar sig

Eleverna på miljörättvisakursen på Färnebo folkhögskola kommer att åka med i turnébussarna såväl i norr som i söder. Här kommer en liten tjuvkik från deras förberedelser inför turnén. Detta är en del av ett inlägg som publicerats på deras blogg. För att veta mer om deras planer följ dem genom bloggen.

Vi är några personer i kusen som har valt att göra handgjorda tygpåsar med politiska budskap till förmån för en skola för ursprungsfolkskvinnor i Ecuador. Skolan heter Escuela de Formación de Mujeres Líderes Indígenas Dolores Cacuango och är döpt efter Dolores Cacuango…

Escuela de Formación de Mujeres Líderes Indígenas Dolores Cacuango.

Ledarskapsskolan är unik i sitt slag i hela den latinamerikanska regionen och är del av ECUARUNARI, som är bergsurfolkens organisation i Ecuador.
Dolores Cacuango skolan startade 1996 och me syfte att bilda urfolkskvinnor i organisatoriska färdigheter och teoretiska ämnen som är viktiga för att försvara sina rättigheter i egenskap av kvinnor, urfolk och fattiga småbrukare. Idén är att de kvinnor som skolats där skall sedan stimulera organiseringen och folkbildningen i sina respektive provinser. Detta år, 2014, när läroplaner och planering redan var i full gång fick skolan veta att resursstödet dragits tillbaka till skolan. Därför vill vi, Miljörättvisa-kursen på Färnebo Folkhögskola, bidra med en en solidariskt tanke och intäkterna från tygpåsarna.

Image

Image

Smakprov på några av kassarna! Vi kommer sälja dessa på Global-rättvisa-nu-turnén, både från norr och söder. KOMSI OCH TITTA om du har möjlighet, hör annars av dig till någon i vår klass så fixar vi så du får påsen på annat sätt!!

Genom att köpa en tygpåse stödjer du Dolores Cacuango skolan för fortsatt arbete för en bättre och rättvisare värld!

Alla tygpåsar är handgjorda, unika och allt tyg är återanvänt!

Publicerat i Nyheter, Turnén, Välj Rättvisa Nu!.

Kommentera